
De Toren
Na de teruggaven van de St. Catharinakerk in 1810 aan de katholieke bleek de oude kerk in 1857 veel te klein voor de groeiende bevolking van Eindhoven daarom besloot het kerkbestuur over te gaan tot sloop van de kerk, een veel grotere, nieuwe kerk moest op dezelfde locatie verschijnen. Architect Pierre Cuypers ontwierp een Neo-gotische kerk die in 1867 in gebruik werd genomen. In de noordelijke toren werd in 1987 de Philips beiaard aangebracht, een beiaard die voorheen in een speciaal ontworpen klokkentoren bij het Evoluon in het stadsdeel Strijp hing.
Het carillon
Het carillon heeft een omvang van 61 klokken volgens de reeks bes0 (3220 kg. c1-d1-chromatisch-c6 die als zodanig op het klavier zijn aangesloten., de klokken zijn in 1966 door klokkengieterij Eijsbouts gegoten.

Geschiedenis
Philips heeft grote invloed altijd gehad in Eindhoven, in het bedrijf Philips ligt ook het ontstaan van de Philipsbeiaard in de Catharinakerk. Het 75 jaar bestaan van het bedrijf Philips gaf aanleiding om dit jubileum op grootse wijzen te herdenken. Het personeel van het bedrijf overal op de wereld organiseerde een inzameling voor een klokkenspel. De inzameling betrof maar liefst 72.116 deelnemers! Klokkengieterij Eijsbouts goot in 1966 een carillon van 61 klokken. Ook een speciale beiaardtoren maakte deel uit van het plan, een beiaardtoren die in een parkachtige omgeving geplaatst werd, tegenover het Evoluon wat in die tijd nog een educatief technologiemuseum was. Op 23 september 1966 werd de nieuwe Philips beiaard in gebruik genomen. De directeur van de beiaardschool Leen ’t Hart gaf de eerste beiaard bespeling met onder meer voor de gelegenheid gecomponeerde ‘Concert voor beiaard en Harmonieorkest’ van Freek Schorer.

Tijden veranderen en door de neergang van het bedrijf Philips kwam men in 1987 tot de verhuizing van de beiaard naar de St. Cathrien stadskerk , en afbraak van de Philipstoren. Op 30 april 1987 werd de beiaard in gebruik genomen in het stadshart van Eindhoven.
Speeltijden
Rosemarie Seuntiƫns speelt op dinsdag van 12.30 tot 13.30 uur, vrijdag van 16 tot 17 uur en de eerste zaterdag van de maand van 14.25-14.55 uur.