Er klinken weer nieuwe melodieën op het automatisch speelwerk van de Grote Toren van Breda

Dinsdag zijn de melodieën die dagelijks door de speeltrommel tot klinken worden gebracht vernieuwd. De noten van de oude melodieën zijn door twee monteurs, Jason en Pascal van de firma Rasenberg, in de ochtend er al  afgehaald. Interim stadsbeiaardier David van der Vlies heeft daarna samen met hen  de nieuwe melodieën op de speeltrommel verstoken. Vanaf het einde van de middag waren de nieuwe melodieën al ieder kwartier te horen. 

Op het eerste kwartier klinkt een korte frase van ‘Breda, jij bent de mijne’ van Pierre Kartner, ook bekend als ‘Vader Abraham’ en Bredaënaar. Hij heeft dit lied speciaal voor Breda geschreven en een mooi moment vanwege het gepromoveerde NAC om de aanzet van het lied te horen van de Grote Kerktoren.

Achtereenvolgens klinkt op het halve uur het vrolijke Flapperette van Jesse Greer en op kwart voor het begin van de Aria ‘Come Ye sons of art away’ van Henry Purcell. Op de hele uren klinkt de mooie melodie uit ‘Salut d’Amour’ van de Britse componist Edward Elgar.

Deze melodieën zijn t/m oktober van dit jaar te horen.

Meer info over de muziek uit de toren is te vinden op de website: torenbreda.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *