Songfestival ook op het carillon in Amersfoort

Op donderdag 9 mei staat Nederland weer in de halve finale van het grootste muziekfestival dat we kennen. In 1954 werd “Eurovision” opgericht, het Europese Televisienetwerk met als voornaamste doel het uitwisselen van nieuws en amusementsprogramma’s.

Zo was er op 24 mei 1956 de eerste uitzending van het Songfestival, destijds een competitie van liedjes tussen slechts zeven landen; elk land mocht toen twee liedjes brengen. Voor Nederland zongen Jetty Pearl en Corry Brokken. Tot vandaag won Nederland vijfmaal dit festival.

Beiaardier Joannes Thuy brengt ons even terug in de geschiedenis en speelt voor u de winnende, bestgeplaatste en mooiste liedjes die Nederland bracht – en eindigt uiteraard met “Europapa”.

Kom luisteren op donderdag 9 mei om 20u, OLV toren Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *