Kom in de kerstsfeer met de Torenblazers van Breda:Een magisch kerstoptreden op 16 december

Breda, 13 december 2023 – Op zaterdag 16 december, vanaf 12 uur, wordt de binnenstad van Breda omgetoverd tot een betoverend kerstlandschap met het prachtige Kerstoptreden van De Torenblazers Breda. Onder leiding van trompetdocent Arjan Muller,
brengen (oud)leerlingen van Nieuwe Veste samen met interim stadsbeiaardier David van der Vlies met koper en klokkenbrons kerstklanken ten gehore. Het ensemble bestaand uit 12 koperblazers, dat sinds 2016 onder de vleugels van Nieuwe Veste opereert, heeft een speciaal Kerstprogramma samengesteld dat zowel nationale als
internationale kerstnummers omvat. Het belooft een feestelijke mix te worden van klassieke kerstnummers als ‘Last Christmas’ tot Engelse carols en muziek van Vivaldi. Een mooi samenspel met de klokken van het carillon, bespeeld door interim stadsbeiaardier David van der Vlies.
Het bijzondere aan dit optreden is dat de hemelse muziek niet alleen op de toren te horen zal zijn, maar ook beneden in de binnenstad. De betoverende klanken zullen zich verspreiden rondom de Grote Kerk van Breda, waardoor iedereen in de stad kan genieten van het
magische kerstconcert.
Het programma:


Het programma omvat de volgende nummers:
Trumpet Voluntary/H.Purcell,
Last Christmas,
‘Vivaldiana’,
Wachet auf/J.S.Bach,
Medley van Engelse carols,
‘Swinkling Christmas song’
Datum en Tijd: zaterdag 16 december, van 12.00 – 12.30 uur
Locatie: binnenstad van Breda, rond de Grote Kerk
De Torenblazers Breda, een initiatief van Nieuwe Veste, nodigt iedereen uit om samen de warmte en gezelligheid van de feestdagen te vieren. Kom en laat je meevoeren door de prachtige kerstklanken die de binnenstad van Breda vullen op deze betoverende zaterdagmiddag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *