Eindexamens Nederlandse Beiaardschool

Maandag 21 augustus 2023 Eindexamens Nederlandse Beiaardschool Sint Janstoren Gouda

Het vak van beiaardier leer je aan een beiaardschool. Er zijn beiaardopleidingen in Denemarken, Frankrijk, België en Nederland. In de regel duurt de opleiding 5 jaar. De eindexamens aan de Nederlandse Beiaardschool bestaan uit twee voordrachten door de studenten: één op een moderne beiaard en één op een histori-
sche beiaard. Op 21 augustus 2023 voeren twee studenten van de beiaardschool hun examenprogramma op een historische beiaard, de Hemony beiaard van de Goudse Sint Janstoren.

10 uur 21 augustus 2023 Eindexamen Jeroen Heijungs.

Jeroen Heijungs studeerde orgel en klavecimbel aan het Stedelijk Conservatorium van Arnhem bij respectievelijk Bert Matter en Kees Rosenhart. Hoewel muziek de grote liefde was is hij vooral werkzaam geweest als systeembeheerder in de automatisering. Na dit
intermezzo van bijna 35 jaar heeft hij de muziekstudie weer opgepakt. Sinds 2020 studeert hij aan de Nederlandse Beiaardschool in zijn woonplaats Amersfoort. Dit jaar hoopt Jeroen deze studie af te ronden met het masterdiploma. Hij is werkzaam bij Beiaardcentrum Nederland. Naast orgel, klavecimbel en beiaard speelt Jeroen ook graag clavichord. Van alle toetsinstrumenten is dit het kleinste, allerzachtste en meest intieme, en vormt zo een
fraai contrast met de reuzegrote en alom aanwezige beiaard.

11.30 uur Eindexamen Dennis Vallenduuk

Dennis Vallenduuk studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium van de Saxion Hogeschool Enschede bij Gijs van Schoonhoven en Valentijn Smit, en kreeg koordirectielessen van Kees Stolwijk. In 2007 won hij het Nationaal Improvisatieconcours in het
Orgelpark te Amsterdam, in 2008 nam hij deel aan het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem. Sinds 2014 is hij als organist en dirigent gregoriaans verbonden aan de Plechelmusbasiliek te Oldenzaal, waar hij het Witteorgel uit 1889 bespeelt. Hij is tevens
begeleider van het Stadsjongenskoor Oldenzaal en dirigent van vocaal mannenensemble Esquire. Sinds 2018 volgt hij de opleiding tot beiaardier bij Frans Haagen en Christiaan Winter aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort.

13.00 uur Toelatingsexamen kandidaat student Nederlandse Beiaardschool

HOME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *