Torenmuziek Gouda 21 augustus 2023

Torenmuziek Gouda 21 augustus 20.15 uur met Gideon Bodden.

Gideon Bodden
Concert door Gideon Bodden op 21 augustus 2023.

Gideon Bodden woont in Gouda en studeerde beiaard in Mechelen en Amersfoort. Hij is stadsbeiaardier van Amsterdam en Schoonhoven en is beiaardier van Hilvarenbeek. Hij was in de periode 2009 tot 2012 voorzitter van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging.
Hij geeft concerten in binnen en buitenland, houdt lezingen, geeft masterclasses en leidt cursussen in campanologie. Als campanoloog ontwerpt Gideon Bodden klokprofielen met klassieke geometrische proporties die hij levert aan klokkengieterijen in Nederland, Duits
land, Spanje, Italië en Slowakije. Hij stemt beiaardklokken en is als adviseur betrokken bij restauraties van beiaarden en automatische speelwerken. Hij verraste de beiaardwereld met het baanbrekende ontwerp van een geheel nieuw type beiaardklok, bestemd voor de
‘DoeBeiaard’ voor kinderen. Zijn bedrijf Het Molenpad Expertise is gevestigd op het terrein van GOUDasvalt. Op GoudAsfalt is hij momenteel ook vicevoorzitter van de Ondernemersvereniging.

De tuin van het Museum is weer opengesteld voor het beluisteren van de beiaard. Ook in de diverse straten, steegjes, pleintjes en de Markt rondom de Sint Janstoren is de beiaard goed te beluisteren. Programmaboekjes worden gratis verstrekt.

LEES VERDER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *