Beiaardconcert Grote Toren Breda door Geert D’hollander (USA)

17 augustus 2023 beiaardconcert Grote Toren Breda door Geert D’hollander (USA)

Aanstaande donderdag 17 augustus 2023 om 19 uur geeft de gerenommeerde Amerikaanse beiaardier Geert D’hollander (geboren en getogen in België) een beiaardconcert op het carillon van de Grote Toren te Breda. Dit in het kader van de jaarlijkse Augustus Beiaardmaand Breda, met elke donderdag in augustus een beiaardconcert. Over het centrum van de stad klinken onder meer zijn eigen composities, en werken rond “100 jaar Maassen”: in 1923 begon Jac. A. Maassen als stadsbeiaardier van Breda, en 4 generaties verder, 100 jaar later, is achterkleinzoon Paul Maassen beiaardier van de stad.

Geert D’hollander

Geert D’hollander is sinds 1997 woonachtig in de Verenigde Staten en is aan de universiteit van Berkeley (Californië) verbonden als docent, beiaardier en componist. Zijn beiaardcomposities worden wereldwijd uitgevoerd en Geert heeft daarmee vele prijzen gewonnen. Voor zijn vertrek naar de VS, was hij onder meer stadsbeiaardier van Antwerpen en Gent.

Het beiaardconcert is gratis te beluisteren in de daarvoor ingerichte luistertuin aan het Stadserf (achter het Stadhuis). Daar is ook programma-informatie verkrijgbaar. Het concert wordt met de Breda-Nassauklok ingeluid door het Klokkenluidersgilde Breda.

HOME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *