Opening Augustus Beiaardmaand Breda

Opening Augustus Beiaardmaand Breda 3 aug met Peter Bray (AUS)

Aanstaande donderdag 3 augustus om 19 uur opent beiaardier Peter Bray de Augustus Beiaardmaand Breda. In augustus is er elke donderdag om 19u een beiaardconcert op het carillon van de Grote Toren Breda, door beiaardiers uit binnen- en buitenland.

Peter Bray (Australiƫ), geeft een divers concert, deels in het kader van het feit dat er dit jaar (2023) reeds 100 jaar een Maassen stadsbeiaardier van Breda is. Huidige stadsbeiaardier Paul Maassen is de 4e generatie.

Het programma bestaat onder meer uit werken uit Australiƫ, en een compositie van de overgrootvader van Paul, Jac. A Maassen. Hij was stadsbeiaardier van 1923 tot 1946. Ook klinken er evergreens van Edith Piaf, Erroll Garner en Ennio Morricone. Het concert is te beluisteren in het centrum van Breda, en wordt vooraf ingeluid door het Klokkenluidersgilde Breda met de 3750kg wegende Breda-Nassauklok uit 1695.

Volgende week 10 augustus is het de beurt aan beiaardier David van der Vlies, stadsbeiaardier van onder meer Veere.

HOME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *