Torenmuziek Gouda 4 september 2023

Torenmuziek Gouda 4 september 2023 met Boudewijn Zwart en Wim Ruitenbeek stadsbeiaardiers van Nijkerk aanvang 20.15 uur.

Wim Ruitenbeek werd geboren in Nijkerkerveen en leerde beiaardspelen van de Nijkerkse stadsbeiaardier Freek Bakker. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, waar hij studeerde bij Arie Abbenes en Bernard Winsemius, behaalde hij in 2005 zijn Master
diploma. Daarnaast studeerde hij schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en had hij orgelles van Nico Poorter en Wout van Andel. Wim was jarenlang werkzaam als muziekdocent en koordirigent. Wim is vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren te Leidsche Rijn en stadsbeiaardier van Harderwijk, Hilversum, Tiel en Velsen. Sinds 2018 is hij samen met Boudewijn Zwart tevens stadsbeiaardier van Nijkerk. Meer informatie op
www.wimdebeiaardier.nl

Boudewijn Zwart studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Ook studeerde hij
orkestdirectie en orgel en was hij lange tijd werkzaam als koordirigent. Sinds 2018 is Boudewijn samen met Wim Ruitenbeek stadsbeiaardier van Nijkerk. Daarnaast speelt hij op de torens van Amsterdam (samen met Gideon Bodden), Apeldoorn, Barneveld, Bergambacht, Den Helder, Dordrecht, Ede, Gouda, IJsselstein, Schoonhoven (samen met Gideon Bodden), Wageningen en Zeewolde. Recent verscheen van hem een Koraalboek bij de 150
Psalmen. Als adviseur was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van de ‘DoeBeiaard’. Last but not least: hij is de trotse opa van 11 kleinkinderen.

Vanavond spelen de beiaardiers samen piano en beiaard vanaf de Goudse Sint Janstoren.

De tuin van het Museum is weer opengesteld voor het beluisteren van de beiaard. Ook in de diverse straten, steegjes, pleintjes en de Markt rondom de Sint Janstoren is de beiaard goed te beluisteren. Programmaboekjes worden gratis verstrekt.

LEES VERDER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *