Torenmuziek Gouda 7 augustus 2023

Torenmuziek Gouda 7 augustus 2023 met John Gouwens

Een registratie van het concert van 7 augustus 2023 door John Gouwens
John Gouwens beiaardier van La Porte – Indiana (USA)

John Gouwens is beiaardier van The Presbyterian Church, La Porte, Indiana te Amerika en is daar tevens werkzaam als organist en koordirigent. Van 1980 tot 2019 was hij organist en beiaardier van de Culver Academies. Als voormalig leerling van Albert Gerken
studeerde hij beiaard aan de Indiana University, de University of Michigan en de University of Kansas, en behaalde hij muziekdiploma’s aan de laatste twee scholen. Hij speelde
recitals op vele belangrijke beiaarden in de Verenigde Staten en Canada, waaronder vele optredens op congressen van de Guild of Carillonneurs in North America (GCNA) en de World Carillon Federation. Door de jaren heen was hij prijswinnaar van concoursen voor orgelspel, improvisatie, compositie en beiaardspel. Hij is een productief componist van beiaardmuziek en is ook betrokken bij het aanmoedigen van componisten om voor het instrument te schrijven. Hij is actief als adviseur op het gebied van beiaardinstallaties.
Gouwens is de auteur van twee boeken voor het onderwijzen van beiaardiers: Playing the Carillon: An Introductory Method en Campanology: A Study of Bells, with a Emphasis on
the Carillon. Hij treedt ook af en toe op aan de Ball State University en aan de Indiana University. In Dordrecht en Gouda was hij al eerder te gast. Dit is zijn achtste recitaltournee door
Europa.

De tuin van het Museum is weer opengesteld voor het beluisteren van de beiaard. Ook in de diverse straten, steegjes, pleintjes en de Markt rondom de Sint Janstoren is de beiaard goed te beluisteren. Programmaboekjes worden gratis verstrekt. Voor de thuisblijvers is er een Youtube livestream, die ook later terug gekeken kan worden.

LEES VERDER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *