Torenmuziek Gouda 2023

Ook dit jaar 2023 zijn er weer zomeravond carillonconcerten te horen vanaf de Goudse Sint Janstoren. Deze concerten worden georganiseerd door de stadsbeiaardier Boudewijn Zwart in opdracht van de gemeente Gouda. De concerten vinden plaats op maandagavond vanaf 20.15 uur en kunnen in de hele oude binnenstad beluisterd worden, ook de museumtuin aan Achter de Kerk is speciaal opengesteld om het carillon optimaal te beluisteren. Ook dit jaar is er ook weer een en live webstream via YouTube waarbij de beiaardier boven in de toren aan het werk gezien kan worden. De concerten vinden plaats vanaf maandagavond 17 juli tot 4 september.

Stadsbeiaardier van Gouda sinds 1993 Boudewijn Zwart

Op maandag 31 juli is er een bijzonder concert te horen vanaf de toren, een beiaard plus concert. De stadsbeiaardier Boudewijn speelt samen met beiaardier Wim Ruitenbeek met een combinatie van beiaard en piano.

Beiaardier Wim Ruitenbeek

Ook dit jaar zijn er weer buitenlandse beiaardiers die het Hemony carillon van Gouda komen bespelen. Maar ook bekende beiaardiers uit de omgeving van Gouda, zoals Gideon Bodden woonachtig in Gouda en stadsbeiaardier van Amsterdam. Midori Conneman uit Waddinxveen en Gerda Peters uit Voorburg.

Download hier programma boekje Torenmuziek Gouda 2023

Zomeravondconcerten 2023 vanaf de Sint Janstoren Gouda

Maandagavond vanaf 20.15 luisterplaats museumtuin Achter de Kerk. Het concert van 17 juli is niet te zien via een YouTube live stream, de overige concerten wel.

Maandag             17 juli                   Boudewijn Zwart (Gouda) (geen live stream)

Maandag             24 juli                   Midori Conneman (Moordrecht)

Maandag             31 juli                   Beiaard-PLUS Wim Ruitenbeek (beiaard) en Boudewijn Zwart (piano) (als het technisch mogelijk is een live stream)

Maandag             7 augustus           John Gouwens

Maandag             14 augustus        Annie Gao

Maandag             21 augustus        Gideon Bodden (Amsterdam)

Maandag             28 augustus        Gerda Peters (Voorburg)

Maandag             4 september       Boudewijn Zwart (Gouda)

LEES VERDER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *