Het carillon speelt voor vrede

GOUDA – Het is deze week een jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. De impact van deze oorlog is enorm, vooral natuurlijk voor de Oekraïense burgerbevolking van wie velen vluchtten, ook naar Nederland. De Rotary-clubs in Nederland organiseren dat tijdens en rondom deze dag vredesmuziek wordt gespeeld op alle carillons in Nederland.

Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart speelt zaterdag 25 februari 2023 om 13.00 uur een concert op het carillon van de Sint Janstoren. Naast het Oekraïense volkslied zullen liederen gespeeld worden die met vrede te maken hebben, variërend van geestelijke liederen uit de Oost-orthodoxe traditie en liederen van Joh. de Heer, tot “Russians” van Sting en “We’re The World” van Michael Jackson. Het concert is al wandelend rondom de toren te beluisteren en duurt ongeveer een half uur. 

Index Het carillon van Gouda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *