Beiaardconcerten tijdens Open Monumentendag in Huygenskwartier

Op zaterdag 10 september 2022 is er van 16.00-17.00 uur Open Toren in de Oude Kerk van Voorburg.aan de Herenstraat. Dit ter afsluiting van de zomerserie beiaardconcerten en Open Monumentendag.

Het oefenklavier in de Drumschool

Tijdens deze Open Toren kan men een kijkje nemen bij het gerestaureerde carillon, helemaal bovenin de kerktoren.Tevens zal beiaardier Gerda Peters het carillon demonstreren en vertellen over het vak van beiaardier en de historie van klokken en carillons.

Gerda Peters geeft beiaardles

Veel mensen kennen de klanken van het carillon (klokkenspel) als men door het historische Huygenskwartier loopt. “Wat is er dan leuker om dit eens van dichtbij te kunnen zien? Ook voor kinderen reuze interessant en wellicht zelfs een beetje spannend”, aldus het bestuur van de stichting Vrienden Van Het Carillon Voorburg. Men hoeft zich niet van tevoren aan te melden en het bestuur van de Stichting Vrienden van het Carillon Voorburg én Gerda Peters heten u van harte welkom. Heeft u na het beluisteren van een carilonconcert of uw bezoek aan de toren interesse om te leren beiaardspelen? Dat kan! Sinds kort kunt u zich bij Drumschool Voorburg aanmelden voor beiaardlessen gegeven door onze eigen beiaardier Gerda Peters. Voor info over deze unieke lessen kunt u mailen naar paul@drumschoolvoorburg.nl”.

HOME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *