Torenmuziek Gouda 5 22 augustus 2022 20.15 uur

Torenmuziek Gouda 5 22 augustus 2022 20.15 uur.

Anna Maria Reverté is geboren in Barcelona. Zij begon haar muziekstudie bij haar ouders en zette de studie op piano voort aan het Conservatorium van Barcelona. Daarnaast studeerde zij de hoofdvakken harmonie, contrapunt en fuga. Ze studeerde beiaard bij de eerste beiaardier van Barcelona, Maria Dolos Coll en volgde lessen bij Leen ’t Hart. Zij voltooide haar beiaardstudie aan de beiaardscholen te Nederland en Denemarken. Tegelijkertijd studeerde ze af in Filosofie en Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Barcelona. Anna Maria won verschillende internationale beiaardprijzen en nam ook deel aan de jury van internationale concoursen. Zij heeft een internationale concertprak-
tijk en is auteur van meer dan 800 arrangementen voor beiaard. Ook schreef zij werken/arrangementen voor beiaard in combinatie met andere instrumenten. Zij is één van de medeontwerpers van de ‘Bronzen Piano’, een mobiele beiaard. Anna Maria is beiaardier
van het Palau de la Generalitat, zetel van de Catalaanse regering in Barcelona

De tuin van het Museum is weer opengesteld voor het beluisteren van de beiaard. Ook in de diverse straten, steegjes, pleintjes en de Markt rondom de Sint Janstoren is de beiaard goed te beluisteren. Programmaboekjes worden gratis verstrekt. Voor de thuisblijvers is er een Youtube livestream, die ook later terug gekeken kan worden.

LEES VERDER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *