Carillon spelen in Voorburg

In de drumschool van Voorburg is het sinds kort mogelijk om les te nemen voor het bespelen van een beiaard. Beiaardier Gerda Peters geeft les op een oefenklavier dat opgesteld staat in de drumschool vlak bij de Oude Kerk. De leerlingen kunnen ook als ze wat gevorderd zijn spelen op de beiaard in de Oude Kerk van Voorburg.

Het oefenklavier in de drumschool Foto Hans van Dijk
Leerling Kim van Dijk krijgt les van Gerda Peters Foto Hans van Dijk

De beiaardcultuur staat in Nederland op de lijst van immaterieel erfgoed, er zijn ongeveer zo’n zeventig beroepsbeiaardiers in Nederland. Maar er zijn ook veel amateur beiaardiers die niet het spelen op een carillon een er beroep van gemaakt hebben.

De oude kerk van Voorburg. Foto Hans van Dijk
Het carillon van Voorburg. Foto Hans van Dijk

De opleiding heeft plaats voor nieuwe leerlingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *