Torenmuziek Gouda 6

Torenmuziek 6 maandag 6 september 2021 20.15 uur met Gideon Bodden

Gideon Bodden woont in Gouda en studeerde beiaard in Mechelen en Amersfoort.Hij is stadsbeiaardier van Amsterdam en Schoonhoven en is beiaardier van Hilvarenbeek.
Hij was in de periode 2009 tot 2012 voorzitter van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland, houdt lezingen, geeft masterclasses en leidt cursussen in campanologie. Als campanoloog ontwerpt Gideon Bodden klokprofielen met klassieke geometrische proporties die hij levert aan klokkengieterijen in Nederland, Duitsland, Spanje, Italiƫ en Slowakije. Hij stemt beiaardklokken en is als adviseur betrokken bij restauraties van beiaarden en automatische speelwerken.

Luisterplaats is de tuin van het museum aan Achter de Kerk. Luisteren kan ook in de straatjes rond de kerk en toren, of op de Markt. Voor de thuisblijvers of om terug te kijken en de beiaardier aan het werk te zien is er een YouTube livestream.

Gideon Bodden bij de speeltrommel van de Sint Janstoren uit 1691. Foto Hans van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *